Rundtimmerhus

Galleri rundtimmerhus

Timmerhus av rundtimmer är miljövänliga och smälter väl in i lanskapet och den omgivande naturen. Varje enskilt hus byggs helt enligt kundens önskemål.

Här visar vi ett litet urval av olika typer av rundtimmerhus, som vi har levererat till våra kunder. Här hittar du fritidshus, jaktstugor, förråd liksom större villor.

Byggnadskonstruktion i rundtimmer

Byggnadskonstruktionen för rundtimmerhus är liknande den den som används för fyrkantstimmer.

Längsgående stockar

De runda stockarna läggs ovanpå varandra och förbinds med en urskålad spårprofil. Mellan varje stock läggs ett tätningsband som garanterar ett lufttätt yttre ”skal” för huset.

RundtimmerProfiler

Knutar

Husets yttre knutar görs med traditionella s.k. rännknutar. Även innerväggarna förbinds med rännknutar. Tätningsband används givetvis också här.

Rundtimmer Knutar

Byggnadskonstruktionen för rundtimmerhus är samma som den som används för fyrkantstimmer.

De runda stockarna läggs ovanpå varandra och förbinds med en urskålad spårprofil. Mellan varje stock läggs ett tätningsband som garanterar ett lufttätt yttre ”skal” för huset

Vindsvåning

De bärande stockarna för vindsvåningen utgörs av rundtimmer eller fyrkantsstockar, som stadigt förankras i ytterväggarna.

Takstolar

Takstolarna utformas enligt önskemål. Vanligast är sadeltak, men även pulpettak eller ett brutet tak förekommer. Takbjälkarna kan tillverkas antingen i rund- eller fyrkantstimmer.